Vervoer in Valencia

Wanneer je Valencia gaat bezoeken is het goed om te weten welke opties je hebt om jezelf te verplaatsen. Veel plekken zijn namelijk op loopafstand bereikbaar.

Moet je een wat langere afstand afleggen? Dan kun je gebruik maken van het openbaar vervoer (bus, Hop-On/Hop-Off bus en metro) want dat prima geregeld is in deze Spaanse stad.

Je kunt natuurlijk ook gebruiken maken van een fiets, huurauto of een taxi.

Het openbaar vervoer in Valencia

Het openbaar vervoer in Valencia is prima geregeld. Alle bezienswaardigheden zijn verbonden met het vervoernetwerk waardoor je alles eenvoudig kunt bereiken.

De meest gekozen optie is de bus. Dat is niet gek want er zijn maar liefst 60 verschillende buslijnen aanwezig. Je kunt ook gebruik maken van vier tramlijnen en vijf metrolijnen.

Als je reist met het openbaar vervoer kun je je makkelijk verplaatsen vanaf de luchthaven naar het centrum, de mooiste bezienswaardigheden en natuurlijk het strand.

Schaf een Valencia Tourist Card aan

Als je ervoor hebt gekozen om Valencia te gaan ontdekken met behulp van het openbaar vervoer doe je er slim aan om een Valencia Tourist Card aan te schaffen.

Je kunt dan onbeperkt met het openbaar vervoer reizen voor 24, 48 of 72 uur. Dit kun je zelf kiezen.

En.. dit scheelt een heleboel geld! Hou er wel even rekening mee dat je voor de bus, tram en metro een aparte kaart nodig hebt. Daarnaast heeft de kaart nog veel meer voordelen.

👉 Direct jouw Valencia Tourist Card bestellen

Zo heb je de optie om helemaal gratis gemeentelijke musea en monumenten te bezoeken. Ook ontvang je diverse kortingen bij verschillende bezienswaardigheden en winkels. Tot slot kun je ook nog heerlijk genieten van gratis tapas inclusief een drankje!

Taxi in Valencia

Kies jij liever voor een taxi kan dat natuurlijk ook. De tarieven van de taxi’s zijn zeker betaalbaar en je betaalt een stuk minder als in ons land. Deze vervoersbedrijven rijden al vanaf € 1,50 met een minimale bedrag van € 4,00.

In de avond en buiten de stad gelden er andere tarieven. De prijzen van de taxichauffeurs zijn altijd te vinden in de auto zelf. Vaak is dit op het raam gevestigd. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Hop-On Hop-Off bus

De Hop-On Hop-Off bus is een speciale bus voor toeristen: het rijd constant langs alle belangrijke punten en bezienswaardigheden van de stad.

Je kunt met deze bus niet alleen snel alle bezienswaardigheden zien maar ook ideaal gebruiken als vervoersmiddel. Met een 24- of 48-uurs ticket kun je onbeperkt gebruik maken van deze bus.

Koop hier je 24 of 48 uur ticket voor de Hop-On Hop-Off bus.

Fietsen door Valencia

De sinaasappelstad heeft maar liefst 150 kilometer aan fietspaden waardoor de stad perfect te ontdekken is met een tweewieler. Je hoeft je geen zorgen te maken om chaotische weggebruikers want voertuigen mogen niet harder rijden dan 30 kilometer per uur.

Je kunt dus veilig door de stad heen fietsen. Je kunt op verschillende plekken fietsen huren en je kunt ook meteen een bike-tour nemen. Je komt dan langs verschillende bezienswaardigheden. Dat wordt een geweldige fietstocht

Auto huren Valencia

Wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of de taxi kun je ook een auto huren. Iedere plek in de stad is makkelijk te bereiken met de auto.

Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen te vinden in het centrum. Je kunt dan zelf gaan en staan waar en wanneer jij dat wilt. Je kunt een huurauto direct regelen bij aankomst op het vliegveld. Je vindt hier meerdere autoverhuurbedrijven.

Je kunt ook via Sunnycars je huurauto vooraf reserveren tegen een scherpe prijs! 🚗

Foto van auteur

Geschreven door Yvette

This is a placeholder for your description. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie non volutpat ac, pellentesque sed eros. Nunc leo odio, sodales non tortor a