Valencia Airport: Adres, Vervoer & Meer

Het vliegveld van Valencia (officiële naam: Aeropuerto de Valencia) is de luchthaven van Valencia en omgeving. Het ligt op een kleine 8 kilometer ten westen van de stad en verwerkt jaarlijks zo’n 6-7 miljoen reizigers. Verreweg de meeste reizigers bezoeken of verlaten de stad Valencia.

Vliegveld Valencia details:

  • IATA Code: VLC
  • ICAO code: LEVC
  • Aantal vliegmaatschappijen: 24
  • Adres: Carretera Aeropuerto s/n, 46940 Manises (Valencia), Spanje

Vervoer vanaf de luchthaven

Eenmaal aangekomen op Valencia airport wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je accommodatie in of rondom de stad. Je hebt genoeg keuze voor jouw vervoer in- en naar valencia:

  • De taxi
  • De metro
  • De bus
  • Een huurauto

De taxi

De taxi is een van de snelste manieren om van het vliegveld naar de stad te reizen. Je vind deze voor de aankomst terminal en brengen je vervolgens direct naar je eindbestemming.

De prijzen voor taxi’s zijn niet zo duur in Valencia en Spanje. Wil je zo goedkoop mogelijk met de taxi dan kun je jouw rit vooraf boeken via Taxi2Airport.

De metro

Valencia is vanaf het vliegveld ook met de metro bereikbaar. Lekker snel en goedkoop. Er zijn 2 metrolijnen die vanaf de luchthaven naar de stad gaan, namelijk lijn 2 en 5.

Je kunt op het metrostation op de luchthaven tickets kopen bij een van de ticket automaten of via de ticketbalie. Betalen kan met cash of een pinpas. Voor je eerste reis betaal je eenmalig een fee van € 1,00 (kartonnen pasje) of € 2,00 (plastic pasje).

Een enkele reis met de metro kost € 3,90. Een betere deal is de bonometro: 10 reizen met de metro voor € 7,70.

De Bus

Natuurlijk is de bus ook een manier om van de luchthaven naar de stad te reizen. Deze optie is de goedkoopste manier om naar de stad te gaan. Een enkele reis met de bus kost slechts € 1,45 en voor senioren van 65+ geldt een gereduceerd tarief van € 1,00.

Je kunt tickets direct bij de buschauffeur kopen en elke 30 minuten rijd een bus van- en naar de luchthaven en stad. De gemiddelde reisduur van het begin tot eindstation is +- 40 minuten.

Let op: op zondagen en feestdagen rijd deze bus niet.

Een huurauto

Liever zelf de controle over hoe en wanneer je kunt reizen? Kies dan voor een huurauto. Een stukje duurder dan het openbaar vervoer maar je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook ideaal als je buiten de stad plekken wil bezoeken zoals bijvoorbeeld het Parc De Natural L’Albufera.

Je kunt je huurauto tegen een scherpe prijs direct boeken via Sunnycars.

Foto van auteur

Geschreven door Yvette

This is a placeholder for your description. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie non volutpat ac, pellentesque sed eros. Nunc leo odio, sodales non tortor a