Seizoenen in Valencia

Ga je binnenkort op zonvakantie of stedentrip naar Valencia? We vertellen je alles over de seizoenen in Valencia. De zomer is natuurlijk dé periode om de stad te bezoeken maar ook in het najaar kun je nog lang genieten van de hoge temperaturen. Het voorjaar is geschikt om de stad te ontdekken en in de winterland tovert de stad zich om tot een waar winterparadijs.

Winter in Valencia

Als je Valencia gaat bezoeken in de winter is dat heel anders als in ons eigen land. Waar het bij ons temperaturen onder de nul is is het in de Spaanse stad goed vertoeven met temperaturen de 6 en 18 graden.

Een zomerjasje moet je zeker meenemen maar je winterjas kun je prima thuislaten. Over het algemeen regent het er slechts een paar dagen per maand in de winterperiode.

Verder is het in de winter qua toerisme heerlijk rustig en ondanks dat het geen tijd voor strand is, is er genoeg te beleven. In december wordt de stad bijvoorbeeld omgetoverd tot een winterland met kerstmarkten, schaatsbanen etc.

Voorjaar in Valencia

Het voorjaar in Valencia staat helemaal in het teken voor het voorjaarsfeest Las Fallas. Er wordt dan de hele maand lang feest gevierd door de hele stad. De temperaturen beginnen nu ook te stijgen.

Gemiddeld is het zo’n 19 graden waardoor je heerlijk kunt genieten van het zonnetje. De temperatuur van het zeewater is ongeveer 14 graden. Dus bij uitschieters van de temperatuur kun je prima een dag op het strand vertoeven.

Het voorjaar leent zich er ook goed voor om de stad te ontdekken door een wandeling of fietstocht.

Zomer in Valencia

De zomer is toch wel het seizoen wanneer mensen naar Valencia toekomen. De temperaturen zijn lekker hoog met 24 tot 28 graden. Ideaal voor een ontspannende strandvakantie!

Regen komt zo goed als niet voor in de zomermaanden.Genieten op het terras met je favoriete drankje en met hele gezin aan het zwembad zitten.

Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het zomerfeest Feria de Julio die heel juli plaatsvindt. Er worden diverse dingen georganiseerd.

Najaar in Valencia

Ook in het najaar kun je genieten van zon, strand en zee in de Spaanse stad. De temperaturen blijven hoog al zakt dit in november wel naar beneden. Het is aan te raden om in dan september of oktober te gaan. R

egenbuien blijven over het algemeen ook weg in het najaar. Op 9 oktober wordt in Valencia Dia de la Comunidad Valenciana gevierd. Er wordt dan gevierd dat de regio werd opgericht. Er zijn dan prachtige optochten te zien en ook kun je een geweldige vuurwerkshow bijwonen. 

Foto van auteur

Geschreven door Yvette

This is a placeholder for your description. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie non volutpat ac, pellentesque sed eros. Nunc leo odio, sodales non tortor a