Het weer in Valencia

Valencia is een prachtige stad aan de oostkust met een Mediterraans klimaat. Gemiddeld is het 18,5 graden waardoor het in ieder seizoen genieten is.

We gaan dieper in over de temperaturen in Valencia evenals het watertemperatuur van de zee en waar je de weersvoorspellingen kunt bekijken.

De temperaturen in Valencia

Valencia is naast Madrid en Barcelona de grootste stad van Spanje. De stad is gelegen aan de Costa del Azahar, de oostkust van het land. Het is bijna altijd lekker weer.

Regen komt amper voor en de zon schijnt dan ook 300 dagen per jaar. Gemiddeld is het altijd zo’n 18,5 graden en in de zomermaanden is de temperatuur boven de 25 graden. Het record staat op 43 graden maar dit komt zelden voor.

De warme temperaturen worden gecombineerd met een zachte wind waardoor het aangenaam voelt. Valencia is de ideale bestemming voor een strandvakantie alhoewel de stad ook fantastische bezienswaardigheden heeft.

Ook in de wintermaanden is het absoluut niet koud. Je kunt temperaturen verwachten tussen de 7 en 15 graden waardoor je aan een zomerjasje voldoende hebt. Het kan in de avond en nacht wel flink afkoelen.

Overzicht klimaat van Valencia

MaandMin. temperatuurMax. temperatuurUren zon
Januari6℃16℃5
Februari7℃17℃6
Maart8℃19℃7
April10℃20℃7
Mei13℃23℃8
Juni17℃27℃9
Juli20℃30℃10
Augustus20℃30℃9
September18℃28℃8
Oktober14℃24℃6
November9℃19℃5
December7℃16℃5

De temperatuur van het zeewater

De temperatuur van de zee in Valencia is stukken hoger als in ons land. Gemiddeld is de watertemperatuur tussen de 12 en 25 graden. In de zomermaanden stijgt de temperatuur langzaam naar 17 tot 21 graden. Ook in het najaar zijn de temperaturen aangenaam en kun je een duik nemen! Van december tot april is de zee niet meer geschikt om te zwemmen omdat het dan flink is afgekoelt.

Weersvoorspelling bekijken

Als je wilt weten wat voor weer het wordt in Valencia op het moment dat je daar naar toe gaat kun je gebruik maken van verschillende weersvoorspelling aanbieder. Denk bijvoorbeeld aan buienrader of weeronline.

Zo kun je uitstekend je uitstapje plannen naar één van de vele prachtige bezienswaardigheden en natuurlijk de dag dat je op het strand wilt vertoeven.

Foto van auteur

Geschreven door Yvette

This is a placeholder for your description. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie non volutpat ac, pellentesque sed eros. Nunc leo odio, sodales non tortor a