Beste bezienswaardigheden in Valencia

Valencia is een indrukwekkende stad dat te vinden is in Spanje. Er zijn een heleboel verschillende bezienswaardigheden te vinden die je zeker moet ontdekken tijdens je reis naar de sinaasappelstad.

Dit zijn de top 10 bezienswaardigheden in Valencia.

De top 10 bezienswaardigheden in Valencia

Gekozen door de locals en toeristen zijn de onderstaande bezienswaardigheden in Valencia de ultieme top 10.

1. Estadio Mestalla

Als je een echte voetballiefhebber bent kan een bezoek aan het Estadio Mestalla, het voetbalstadion van Valencia CF niet ontbreken. Er kunnen iets meer dan 52.000 mensen genieten van het spelletje.

Zodra je een stap binnen zet ademt het direct één en al voetbal. Er werden in 2006 plannen naar buiten gebracht om het stadion te verbouwen zodat het groter en moderner zou worden. in 2009 is de verbouwing echter gestaakt omdat het geld op was.

Adres: Av. de Suècia, s/n, 46010 València, Valencia, Spanje

2. Playa Malvarrosa

Eén van de redenen dat je naar Spanje komt is natuurlijk het weer. Een dag heerlijk vertoeven op het strand zal dan zeker op je lijst staan om te doen. Er is een stadsstrand aanwezig, genaamd Playa Malvarrosa waar je ook verschillende horecagelegenheden vindt.

’s avonds kun je hier heerlijk genieten op het terras. Andere stranden die je zou kunnen bezoeken is Playa de El Saler en Playa La Devesa.

Bereikbaar met: openbaar vervoer en de auto (voldoende parkeermogelijkheden)

3. Plaza del Ayuntamiento

Het centrale plein van Valencia is de Plaza del Ayuntamiento. Letterlijk vertaalt is dit stadhuisplein. De naam is meerdere keren gewijzigd. Er is een prachtige fontein waar je de mooiste selfies kunt schieten.

Om het plein vind je indrukwekkende gebouwen die de sfeer van de stad weergeven. De lokale inwoners zijn regelmatig te vinden op dit plein om te genieten van elkaars aanwezigheid. Zeker in de avond is het hier heel gezellig!

Adres: Plaça de l’Ajuntament, 46002 València, Spanje

4. Kathedraal van Valencia

De kathedraal in Valencia is een groots gebouw dat gebouwd is met diverse stijlen. Je ziet Romaanse invloeden maar ook de barokke stijl is aanwezig. De kathedraal is gebouwd tussen 1262 en 1356 en is toegewijd aan de Heilige Maagd Maria.

Het is gevestigd in het centrum van de stad. Tijdens feestdagen is een bezoek niet mogelijk.

Adres: Plaça de l’Almoina, s/n, 46003 València, Valencia, Spanje

5. Ciutat de les Arts i les Ciències

Dit is een centrum dat zich richt op cultuur en wetenschap. Een bezienswaardigheid dat je echt moet hebben gezien. Je vindt er verschillende musea waaronder een wetenschapsmuseum.

Ook de grootste oceanium van Europa is hier te vinden met maar liefst 45.000 zeedieren. Verder is er een operagebouw, bioscoop en een planetarium waar je kunt genieten van tropische bloemen en bomen.

Adres: Av. del Professor López Piñero, 7, 46013 València, Valencia, Spanje

6. L’Oceanografic

Het oceanium dat te vinden is in het Ciutat de les Arts i les Ciències dat we zojuist hebben besproken is zo indrukwekkend dat we dat apart uitlichten. Je kunt genieten van de meest indrukwekkendste dieren in maar liefst zeven ruimtes.

Je vindt er 500 verschillende soorten en in totaal leven er meer dan 45.000 onderwater dieren hier. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan haaien pinguïns, flamingo’s maar ook dolfijnen.

Adres: Carrer d’Eduardo Primo Yúfera, 1B, 46013 València, Valencia, Spanje

7. L’Eixample

Als je Valencia wilt ontdekken op een authentieke manier dan moet je zeker de wijk Eixample eens bezoeken. Het is een indrukwekkende plaats met klassieke plaatsen en steegjes. Het is alsof je terug in de tijd stapt.

Je kunt hier ook goed winkelen. Er zijn verschillende winkels aanwezig, kleine lokale ondernemers zitten hier maar ook gevestigde winkels.

Adres: Gran Via de les Germanies (hoofdstraat van deze wijk)

8. Plaza de Toros

De Plaza de Toros is een stadion dat is gebouwd voor de stierengevechten. Heel veel wordt dit niet meer gedaan maar tijdens de feestdagen Feria de Julio en Las Fallas kun je de stierenvechters nog wel bekijken.

Het wordt verder ook gebruikt voor andere evenementen. Er kunnen maar liefst 10.000 mensen de arena bezoeken en is gebouwd in de negentiende eeuw.

Adres: C/ de Xàtiva, 28, 46004 València, Valencia, Spanje

9. Parque Natural de l’Albufera

Net buiten de stad vinden we het natuurpark Parque Natural de la Albufera. Het gebied is maar liefst 20.000 hectare groot en je vindt hier de mooiste flora en fauna. Het park is ideaal voor de mensen die afstand willen van de drukte en willen genieten van de rust.

Je kunt wandelend het park ontdekken maar ook met de fiets. Het is ook mogelijk om een audiogids te downloaden op je smartphone. Verder kun je ook een boottocht doen en genieten van het uitzicht.

Adres: Mata de l’Antina, Valencia, Spanje

10. La Lonja de la Seda

Een wat onbekende bezienswaardigheid is de La Lonja de la Seda. Het is een indrukwekkend gebouw waar in het verleden zijde werd verhandelt. Het is gelegen aan de Plaza del Mercado.

Volgens het Europese civiele gotische architectuur is dit één van de mooiste gebouwen in Europa.

Adres: Carrer de la Llotja, 2, 46001 València, Valencia, Spanje

Foto van auteur

Geschreven door Yvette

This is a placeholder for your description. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pulvinar ligula augue, quis bibendum tellus scelerisque venenatis. Pellentesque porta nisi mi. In hac habitasse platea dictumst. Etiam risus elit, molestie non volutpat ac, pellentesque sed eros. Nunc leo odio, sodales non tortor a